Webcams

Wat is er beter dan een foto om het weer te visualiseren ?

MBOnline dacht hier 15 jaar geleden al aan !

Dankzij zijn netwerk van webcams biedt MBOnline u de mogelijkheid om het weer in Belgiƫ in beeld te volgen. Ons netwerk bestaat uit ongeveer 50 webcams. De beelden van de webcams worden jaarlijks door duizenden bezoekers bekeken.


De uitrusting

Leden van onze vereniging kunnen thuis een webcam installeren en de beelden rechtstreeks naar het internet sturen.

Wij raden het gebruik aan van netwerkcamera's die rechtstreeks verbinding maken met het wifi- of kabelnetwerk van het lid. Zo is de installatie volledig autonoom.

Er zijn binnen- en buitencamera's.

MBOnline biedt de installatie van High Definition camera's aan. Wij hebben vele jaren ervaring op het gebied van real-time beeldregistratie en -beheer. Wij kunnen u dus helpen bij het kiezen van de juiste apparatuur.


De installatie

Plug in en wacht. Zo kunnen we de installatie van een webcam bij onze leden samenvatten.

MBOnline biedt inderdaad hulp bij de configuratie van de hardware. Alles wat overblijft is het vinden van een goede oriƫntatie en een stopcontact.

Idealiter is de webcam op het noorden gericht om verblinding te voorkomen en filmt hij met een verhouding 1/3 grond, 2/3 lucht. Dit is de beste verdeling om het sneeuwdek te bekijken.


Gegevens verzenden

De camera's hebben ingebouwde FTP-clients. Dit is een klein stukje software waarmee bestanden naar een server kunnen worden overgebracht. In ons geval gaat het om een beeld dat met regelmatige tussenpozen (om de 5, 10 of 15 minuten) wordt verzonden.

MBOnline helpt u bij het configureren van de webcam om de beelden periodiek naar onze server te sturen.


Onderhoud

Hier is geen bijzonder onderhoud nodig. Zorg er gewoon voor dat de webcam goed is aangesloten, dat het zicht altijd helder is en dat de webcam goed is gericht. Wij zullen u echter op de hoogte stellen als wij een probleem met uw webcam constateren.